Fenntartónk, plébánosunk

Fenntartónk a Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek.

Plébánosunk Tóth József Miklós atya
Miklós atya papi jelmondata: Ad humeros meos crux annitur et spes mea est lumen gloriae - Vállamon a kereszt súlya, dicsőségének fénye a reményem.
E gondolat jegyében éli papi hivatását, melyben legfontosabbnak érzi az emberek elvezetését Jézus Krisztushoz, különösen is a szentségek által. Fontos számára, hogy mindenki találkozzon a Béke, a Szeretet, és az Egység Istenével, aki annyira szereti az embert, hogy maga is emberré lett, azért, hogy elhozza minden ember számára a boldogságot.
A mindennapi életben arra irányítja a rábízottak figyelmét, hogy Isten mindenkinél jobban szeret bennünket, olyan, személyes Isten Ő, aki szeretetével és irgalmával mindig lehajol hozzánk, hogy a szentségeken keresztül maga mellé emeljen. Prédikációiban sokszor kiemelte, hogy mennyire fontos az ifjúság nevelése: célja, hogy a gyermekek szívében megszülessen a Jézushoz való ragaszkodás, és az a megértés, hogy Jézus, nem csak mint Isten, hanem, mint barát is végig kíséri életünket, ha ezt mi is szeretnénk. Tanítja a szülőket arra, hogy a kereszténység nem ideológia és politikai irányzat, hanem egy életforma, amelyben tudatosan, minden nap, és minden percben Isten mellett döntünk, akitől minden kegyelmi segítséget megkapunk ahhoz, hogy keresztény emberként, akár minden nehézségen át, de eljussunk az üdvösségre, amely emberi életünk beteljesülése. Ehhez hozzátartozik az, hogy megéljük a vallásunkat (imádság, szentmise, szentségek vétele), amely Istennel való személyes kapcsolatunkból, a hitünkből származik.
Miklós atya szeretettel hív és vár mindenkit akár a templomba, akár személyes találkozásra a plébánián, akár a felnőtt hittanokra (imaiskola), közösségi programjainkra, hogy segítséget adjon mindazoknak, akik ezt kérik és igénylik. Külön kéri azokat a szülőket, akik még nem élnek szentségi házasságban, de szeretnének, és ennek nincs akadálya, vagy nincsenek tisztában ennek körülményeivel, hogy bátran keressék fel, mindenben segítségükre lesz. Azt üzeni nekünk, hogy legyünk bátrak és lépjünk az Egyházon keresztül Isten felé!

Nyitva vagyunk

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:30
Szombat: Zárva
Vasárnap: mi is pihenünk ;)