Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Névadónk

Névadónk Laura Vicuna
Boldog Laura Vicuña (Santiago de Chile, 1891. április 5. – 1904. január 22.) a veszélyben lévő családok, a fiatalok, valamint az ifjúsági világtalálkozók védőszentje. Emléknapja január 22. Mottója: Inkább meghalok, semhogy bűnt kövessek el.
Laura 1891-ben született Santiago de Chilében és 1904. január 22-én hunyt el Junín de los Andesben (Argentína). Alig volt több mint 3 éves, amikor apa nélkül maradt. Anyja, Mercedes, a nagy szegénység elől lányaival Argentínába menekült. Munkát keresve megérkezett Quilquihuébe, Manuel Mora birtokára, akinek a szeretője lett. A goromba, erőszakos ember a kislányokat sem kímélte.
A Segítő Szűz Mária Leányai kollégiumában meghatározó élmény volt Laura számára az együttélés a nővérekkel. Rövid, de áldozatos élete remek példája a tisztaságnak és az önfeláldozó gyermeki szeretetnek, éppen ezért az Egyház példaképként állítja őt a gyermekek és a serdülők elé.
A sok áldozat és betegség felemésztették erejét. Utolsó éjszakáján bevallotta: „Anya, én meghalok! Már egy ideje kértem Jézustól, felajánlottam neki az életemet érted, hogy újra visszatérj Istenhez... Anya, halálom előtt nem adnád meg nekem azt az örömet, hogy megbánod bűneidet?” „Laura — válaszolta Mercedes —‚ esküszöm neked, megteszem, amit kérsz.”
Laura 1904. január 22-én hunyt el. Ezen a napon utoljára vette magához az Oltáriszentséget. Holtteste Bahía Blancában (Argentína), a Segítő Szűz Mária Leányainak bazilikájában pihen. 1966. június 5-én a tiszteletreméltók sorába emelték, 1988. szeptember 3-án pedig II. János Pál pápa boldoggá avatta.
-Wikipedia, Szaleziak.hu

Hívj minket!

06 30 542 94 61

Nyitva vagyunk

Hétfő - Péntek: 07:00 - 17:30
Szombat: Zárva
Vasárnap: mi is pihenünk ;)